Αλληλεγγύη στον αναρχικό Αντρέα Φ.

Στις 21/4 μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνουν τον αναρχικό Αντρέα Φ. στην Πάτρα, εισβάλλοντας στο σπίτι του. Έπειτα από πολύωρες έρευνες την υπόθεση αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική. Με τη συνήθη πρακτική του ανώνυμου τηλεφωνήματος και μία σειρά από κατασκευασμένα στοιχεία των μπάτσων, ο Αντρέας κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στις 26/4, ο Αντρέας περνάει από ανακριτή και εισαγγελέα όπου αποφασίζεται η προφυλάκισή του. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται στην Πάτρα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Παραρτήματος. Πριν την ανακοίνωση της προφυλάκισης, οι μπάτσοι επιτίθενται στη συγκέντρωση, πραγματοποιώντας 25 συλλήψεις αλληλέγγυων. Στη συνέχεια εισβάλλουν στο Παράρτημα, μαγαρίζοντας τον κατειλημμένο χώρο. Σε όλη την υπόθεση, από την πρώτη στιγμή συμβάλλει και ο οχετός τοπικών και μη ΜΜΕ, αναπαράγοντας τα ψεύδη της αστυνομίας.

Το κράτος επιτίθεται στους εχθρούς του. Η σύλληψη και η προφυλάκιση του Αντρέα αποτελεί μία ακόμη επιχείρηση φίμωσης και καταστολής όσων αγωνίζονται. Τόσο οι συνεχείς υποθέσεις στημένων κατηγοριών εναντίον αγωνιστ(ρι)ών όσο και η αναβάθμισή τους με τον αντιτρομοκρατικό νόμο (187Α), όπως πρόσφατα συνέβη και στην περίπτωση του Γ. Καλαϊτζίδη, στοχεύουν στην απενεργοποίηση των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Ο Αντρέας συμμετέχει δεκαετίες στους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες και σε πολιτικές διαδικασίες στην πόλη της Πάτρας και ως εκ τούτου βρέθηκε στο στόχαστρο της πιο σκληρής μορφής καταστολής. Με την υπόθεση αυτή, οι μπάτσοι δεν επιχειρούν ένα πλήγμα μόνο στον Αντρέα αλλά και την τρομοκράτηση του συνόλου του αναρχικού κινήματος αλλά και των κοινωνικών αντιστάσεων.

Ο σύγχρονος κρατικός ολοκληρωτισμός επιτίθεται σε όσους και όσες αγωνίζονται αλλά και ευρύτερα στις δομές και στις διαδικασίες του κινήματος. Η επίθεση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και η εισβολή στην κατάληψη του Παραρτήματος το επιβεβαιώνουν. Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί σε όσες έχουν συμβεί το τελευταίο αρκετό χρονικό διάστημα σε συγκεντρώσεις και πορείες, τις μαζικές συλλήψεις (πχ πορείες για Παλαιστίνη) και στις εκκενώσεις καταλήψεων ανά τον ελλαδικό χώρο. Όμως, οι κινήσεις και οι δράσεις μας δεν αποτελούν τρομοκρατία (όπως επικαλείται το κράτος) για την κοινωνία.

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά και η επέλαση του κεφαλαίου στις ζωές μας, τα εργατικά δυστυχήματα και η συνεχής φτωχοποίηση της κοινωνίας. Τρομοκρατία είναι ο εθνικισμός και τα φασιστικά αποβράσματα που ξερνάει στο διάβα του με τις ευλογίες της κυριαρχίας. Τρομοκρατία είναι οι πόλεμοι, οι καταστροφές και το αίμα που αφήνουν στο πέρασμά τους. Τρομοκρατία είναι η μετανάστευση και ο ξεριζωμός και η προσφυγιά που έπονται και οι αμέτρητοι νεκροί στα ναυάγια κάθε χρόνο. Τρομοκρατία είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τρομοκρατία είναι οι γυναικοκτονίες και η έμφυλη βία που αυξάνεται εντός του κοινωνικού ιστού. Τρομοκρατία είναι οι μαζικές κρατικές δολοφονίες, όπως στα Τέμπη, και η επιχειρούμενη συγκάλυψή τους. Τρομοκρατία, εν τέλει, είναι ο ίδιος ο θεσμός του κράτους.

Ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση στέκεται ως ανάχωμα στην επέλαση της κρατικής καταστολής. Τα ψεύδη και οι σκευωρίες των μπάτσων θα πέσουν για μια ακόμη φορά στο κενό. Υπερασπιζόμαστε τους χώρους μας και όσους/ες δέχονται κατασταλτικές επιθέσεις ως κομμάτι του συνολικού μας αγώνα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 25 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ