Aλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

Στις 28/08 αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους έξω από την κατάληψη Libertatia και με την πρόφαση ελέγχου για πραγματοποίηση παράνομων οικοδομικών εργασιών έπειτα από καταγγελία, εισβάλλουν στο χώρο της προχωρώντας σε 13 προσαγωγές εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αυτή είναι η τέταρτη πράξη του ίδιου έργου που το κράτος χρησιμοποιεί προσχηματικά την ”επέμβαση” σε διατηρητέο κτίριο για να εισβάλει στην κατάληψη, και με αυτό τον τρόπο, να εξυπηρετήσει το αφήγημα που χρειάζεται προς τέρψη του ακροατηρίου του περί ασφάλειας/νομιμότητας /και μηδενικής ανοχής ενόψει και της ΔΕΘ. Όπως έχει κάνει άλλωστε συστηματικά το προηγούμενο διάστημα επιχειρεί να παίξει το χαρτί της τρομοκράτησης αλλά και αποδυνάμωσης του κόσμου που έχει επιλέξει να οργανωθεί απέναντί του.

Σε αυτή την όχι και τόσο καλά στημένη αστυνομική επιχείρηση, οι σύντροφοι /ισσες ενημέρωσαν ότι πραγματοποιείται εισβολή και έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αλληλέγγυοι/ες βρέθηκαν έξω από την κατάληψη πραγματοποιώντας την ίδια μέρα πορεία γειτονιάς περίπου 200 ατόμων. Η λυσσαλέα επίθεση που δέχονται από το κράτος οι καταλήψεις όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει το ρόλο τους ως σημαντικές δομές αγώνα, δηλαδή χώρους πολιτικών διαδικασιών και έκφρασης της αλληλεγγύης, ανάπτυξης συντροφικών σχέσεων αλλά και οργάνωσης του αγώνα.

Μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον όπου επικρατεί η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση με απέραντες καμένες εκτάσεις που πλέον φτάνουν ακόμα και μέσα στις πόλεις, με την διάλυση του ΕΣΥ, με τόσους νεκρούς μετανάστες/ριες σε όλο το Αιγαίο, με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο σε βασικά αγαθά και φάρμακα το κράτος επιλέγει να κινητοποιήσει χιλιάδες μπάτσους για να προστατευτεί κατά την διάρκεια της ΔΕΘ και επιλέγει στρατηγικά να επιτεθεί σε ό,τι θεωρεί επικίνδυνο.

Όσοι λοιπόν πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με τις καταλήψεις και ότι εκκενώνοντας τες θα πλήξουν τους αγωνιζόμενους /ες και τον ίδιο τον αγώνα, ας γνωρίζουν αυτό: ότι έχει ρίζες στην κοινωνία ξαναφυτρώνει….Η πρακτική της κατάληψης αποτελεί έναν ριζοσπαστικό τρόπο να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει, σε χρόνο, τόπο και πόρους και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΠΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

10,100,1000 ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ